
تاثیر کاردرمانی در کودکان دارای اختلال چیست؟ میتوان گفت، که کاردرمانی برای همه کودکان مفید است، اما برای کودکان دارای اختلال ضرورت است. کدی لند فروشگاه آنلاین با خرید آسان و ارسال سریع در زمینه بازی های کودکانه و محصولات توانبخشی کودکان میباشد، که بهترین بازی ها و ابزارهای آموزشی برای رشد و توسعه کودکان را عرضه میکند.
تاثیر کاردرمانی در کودکان دارای اختلال
این تاثیر را میتوان، در مهارتهایی که کودک زمانی نمیتوانست انجام بدهد، و پس از دریافت آن قادر به انجام آنها است، مشاهده کرد. همچنین در درازمدت هم، نتایج بسیار مطلوبی در کودک، خواهد گذاشت. در کودکانی که با انواع مشکلات پردازش حسی، دستوپنجه نرم میکنند، مانند حس بینایی، لامسه، بویایی و … تأثیر کاردرمانی بسیار مشهود است. کاردرمانی در انجام فعالیتهای حرکتی ریز و درشت، به کودک کمک خواهد کرد.
مثل نگه داشتن مداد و قاشق، بالا و پایین کشیدن زیپ، هماهنگی دو طرف بدن، توپ بازی و …. در نهایت طی کاردرمانی، پردازش بصری کودک نیز بهبود خواهد یافت و در صورتی که کودک با مشکلات پردازش بینایی دستوپنجه نرم کند، میتواند حروف را تشخیص دهد.
تأثیر کاردرمانی را میتوان در جنبههای اجتماعی و تعاملات فردی هم دید
برخی از کودکان دارای اختلال، در مهارتهای ارتباطی ضعفهایی دارند، مثلاً ارتباط را با دیگران شروع نمیکنند، نمیتوانند با همسالان خود در تعامل باشند، و بیهدف بازی میکنند. کاردرمانی در بهبود مهارتهای اجتماعی کودکان، بسیار موثر است.
زمانی که کودکان در مهارتهای حرکتی ریز و درشت، مهارتهای شناختی، زندگی روزمره و مهارتهای ارتباطی، که پیشتر در آنها ضعف داشتند، بهبود پیدا کنند، از اعتماد به نفس بیشتر هم برخوردار خواهند شد، و میتوان تأثیر کاردرمانی را، در روحیه آنها دید.
کاردرمانی چیست؟
معمولاً، به افرادی که مشکلاتی در سلامتی خود دارند، کمک میکند تا بتوانند فعالیتهای روزانه مهم خود را، انجام دهند. بعضی مواقع فرد به علت تصادف یا افتادن از جایی، دچار نقصی در عضو خود میشود، که با کاردرمانی تلاش میشود، عضو دوباره عملکرد سابق خود را، بدست آورد.
گاهی هم افرادی با چالشهای جسمی، شناختی یا ذهنی متولد میشوند، و برای اینکه بتوانند از پس کارهای مختلف، از دوش گرفتن مستقل، یا عبور از خیابان بربیایند، نیاز به کاردرمانی خواهند داشت. در کودکی تأثیر کاردرمانی، که با انواع چالشهای جسمی و ذهنی سروکار دارد، در توانایی او برای بازی کردن، با دوستانش قابل مشاهده است.
بسته به نوع مشکل پیش رو، کار کاردرمانگر متفاوت خواهد بود؛
با اینحال، فرآیند درمان معمولاً یک مسیر مشخص دارد. در ابتدا کاردرمانگر، اطلاعات لازم درباره تاریخچه سلامت فرد، حوزههای ناتوانی، اولویتهای فرد و خانوادهاش، و کارهایی که باید روی آنها تمرکز بیشتری شود، بدست میآورد.
پس از کسب شناخت کامل از وضعیت فرد، طرح مراقبت را تنظیم میکند، که نیازمند اهداف مشخص، و تکنیکهای درمانی خاص است. سپس برای درمان از ترکیبی از اقدامات فیزیکی، هیجانی یا شناختی، استفاده میکند. همچنین گاهی نیاز به اصلاح محیط، و یا اعمال تغییراتی در محیط زندگی، احساس میشود تا تأثیر کاردرمانی بیشتر شود.
در نهایت کاردرمانی به اتمام خواهد رسید، و کاردرمانگران اقدامات لازم برای ادامه فرآیند درمان (در صورت نیاز) را، با فرد و یا خانوادهاش در میان خواهند گذاشت. لازم به یادآوری است، که کاردرمانگر با فیزیوتراپ تفاوت دارد. فیزیوتراپی، بیشتر روی بهبود قسمتهای خاصی، یا حرکات خاصی تمرکز دارد، در حالی که کاردرمانگر، بر بهبود فعالیتهای روزمره، تأکید دارد.
همچنین کار کاردرمانگر با آسیبشناس گفتار و زبان نیز متفاوت است؛
گاهی مراجعین، نیاز به ترکیبی از درمانهای جسمی، کاردرمانی و گفتاردرمانی نیاز دارند، برای اینکه تأثیر کاردرمانی بیشتر شود، بهتر است با گفتاردرمانگر هم دارای همکاری باشد، تا بتوانند مکمل هم فعالیت کنند.
چه کودکانی نیاز به کاردرمانی دارند؟
اختلالات یادگیری، مشکلات عصبی در پردازش اشکال خاصی از اطلاعات هستند، که میتوانند به صورت جداگانه یا ترکیبی، در فرد ظاهر شوند. شدت اختلالات یادگیری، در افراد مختلف متفاوت است، و معمولاً به سه دسته ضعیف، متوسط و شدید تقسیم میشود. کودکانی که در دستیابی به نقاط عطف رشدی، متناسب با سن خود مشکل دارند، نیاز به کاردرمانی خواهند داشت؛
مثلاً کودک یک سالهای که هنوز چهار دست و پا راه نمیرود، یا کودک دو سالهای که پیوسته راه نمیرود نیز، میتواند کاردرمانی را دریافت کند. در کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، تأثیر کاردرمانی را میتوان، در بهبود ارتباطات و مشکلات حسی این کودکان یافت، یا در کودکان سندروم داون، در صورت بروز مشکلات در مهارتهای حرکتی، میتوان این مهارتها را، بهبود داد.
باید بدانید که همچنین کودکانی که اختلالات یادگیری دارند هم، با کاردرمانی در خواندن، ریاضیات و …. پیشرفت خواهند داشت.
نتیجهگیری
کودکانی که دارای اختلال هستند، تأثیر کاردرمانی، در جنبههای مختلف زندگی آنها، قابل مشاهده خواهد بود. با بهبود عملکرد تحصیلی کودک، از طریق کاردرمانی، مهارتهای توجه، حافظه و سازماندهی و مدیریت زمان او، بهبود پیدا خواهد کرد، و کودک در درسهای مختلفی که ضعف دارد (مانند ریاضی و فارسی)، تقویت میشود.
حوزه هیجانی، با کمک کاردرمانگر، کودک خواهد توانست، هیجانات خود را، بیشتر کنترل کند. مهارتهای اجتماعی هم، با کاردرمانی، کودک خواهد توانست، تعاملات سازندهتری با بزرگترها، و همسالان خود برقرار کند. نهایتا با کسب تمام این مهارتها، و بهبود نقاط ضعف، استقلال کودک بیشتر میشود، و عزت نفس وی نیز، بهبود خواهد یافت.