نقش بازی های حرکتی در تقویت مهارت های حرکتی کودکان

توسعه مهارت های حرکتی| کدی لند

توسعه مهارت های حرکتی در کودکان؛ کودکان هر روز به تحرک و فعالیت بدنی فراوان نیاز دارند. حرکت برای توسعه  مهارت های حرکتی، سلامت و رفاه حیاتی است. حرکت، عضلات و استخوان‌ها را تقویت می کند، هماهنگی را بهبود می‌بخشد، موجب تناسب اندام می‌شود و مهارت‌های حرکتی را توسعه می‌دهد.

توسعه مهارت های حرکتی در کودکان

حرکت و فعالیت بدنی برای اعتماد به نفس کودکان مفید است، زیرا به کودکان این فرصت را می‌دهد که فعالیت‌های جدید را امتحان کنند، توانایی‌های خود را آزمایش و کشف کنند که بدن آنها چه کاری می‌تواند انجام دهد. به طور کلی، هرچه فرزند شما فرصت‌های بیشتری برای فعالیت بدنی و حرکت داشته باشد، مهارت‌های او بیشتر خواهد شد و توانایی بیشتری برای توسعه مهارت‌های حرکتی خود خواهد داشت.

  • در 5 تا 8 سالگی، فرزند شما ممکن است بتواند:

    • دوچرخه‌سواری کند
    • از نردبان بالا برود
    • شنا کند
    • توپ‌هایی در اندازه‌ها و اشکال مختلف را پرتاب کرده، بگیرد و پا بزند
    • بپرد
    • به طور مستقل لباس بپوشد

در این سن، بسیاری از کودکان ممکن است سعی کنند هنگام بازی ریسک کنند تا بفهمند بدنشان چه کاری می‌تواند انجام دهد. بنابراین بهتر است روی بالا رفتن از درختان، تاب خوردن روی وسایل بازی و پایین پریدن از پله‌های کودک خود نظارت داشته باشید و او را به حال خود رها نکنید.

فواید فعالیت بدنی

  • ایجاد اعتماد به نفس: به نظر می‌رسد کودکان نیاز ذاتی به غلبه بر چالش‌ها و ریسک کردن دارند. ریسک‌های سالم از طریق حرکت‌های فیزیکی؛ منجر به اعتماد به نفس، انعطاف‌پذیری و توانایی حل مشکلات در کودکان می‌شود.
  • لذت بردن از فعالیت‌های حرکتی: می‌دانیم که فعالیت بدنی برای سلامت جسم و روان ما مهم است و عادت کردن به فعالیت بدنی از سن کم شروع می‌شود. کودکان به احتمال زیاد به دلیل تجربیات مثبت مکرر اولیه، عشق مادام‌العمر به فعالیت بدنی پیدا می‌کنند. هر کودکی از ورزش‌های رقابتی یا بازی با توپ لذت نمی‌برد و این مسئله اشکالی ندارد. گزینه‌های زیادی مانند بازی‌های تخیلی، بازی‌های غیررقابتی یا تجربه باغبانی هم وجود دارد.
  • توسعه مهارت‌های حرکتی درشت و ظریف: فعالیت‌های حرکتی مهارت‌های بزرگ بدن کودکان مانند هماهنگی و تعادل و همچنین مهارت‌های حرکتی ظریفی را که برای کارهایی مانند نوشتن، بستن کفش‌هایشان یا پرتاب کردن و گرفتن توپ نیاز دارند، می‌سازد.
  • بهبود رفاه عاطفی: طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا، فعالیت بدنی منظم (و به ویژه فعالیت در فضای باز) استرس و افسردگی کودکان را کاهش می‌دهد و توانایی آنها را برای تمرکز و یادگیری بهبود می‌بخشد. ورزش منظم می‌تواند به طور قابل توجهی، خودتنظیمی را بهبود بخشد. فعالیت بدنی خروجی مثبتی برای ناامیدی، اضطراب یا خشم فراهم می‌کند و می‌تواند به یک مهارت مقابله‌ای سالم در طول زندگی تبدیل شود.

5 نکته برای حمایت از فعالیت بدنی سالم کودکان

  1. الگو باشید. فعالیت بدنی را به بخشی منظم و مثبت از زندگی خود تبدیل کنید. به کودک خود نشان دهید که چگونه از فعالیت بدنی برای تنظیم احساسات و کاهش استرس استفاده کند، مثلا «امروز سخت بود. بیا برویم پیاده‌روی. این کار همیشه به من احساس بهتری می‌دهد.»
  2. از برنامه‌ریزی زیاد خودداری کنید. حتماً هر روز زمانی را برای بازی‌های بدون ساختار و اوقات فراغت بگذارید.
  3. طبیعت را بیابید. چه در فضای شهری، حومه شهر یا روستا زندگی کنید، یافتن طبیعت را در اولویت قرار دهید. پارک یا مسیر پیاده‌روی نزدیک خود را پیدا کنید.
  4. فعالیت بدنی را به روتین تبدیل کنید. برای اینکه فعالیت بدنی را به یک عادت تبدیل کنید، حرکت را با کودکتان در طول برنامه روزانه خود تنظیم کنید. چند حرکت یوگا انجام دهید، پیاده‌روی کنید، یک برنامه رقص در آشپزخانه بچینید – هر کاری که در زندگی شما مناسب است انجام دهید!

 

افزایش فعالیت بدنی و ورزش فواید واقعی برای کل خانواده دارد. یک یا دو هدف ساده و قابل دستیابی را برای تناسب اندام تعیین کنید تا از این مزایا بهره‌مند شوید.

شما می توانید سرگرمی‌های مناسب کودکتان را در کدی لند انتخاب کنید