
کاردرمانی ذهنی چیست؟ اوتیسم یک تفاوت رشدی است که بر نحوه تجربه فرد از جهان تأثیر میگذارد و منجر به طیف متنوعی از ویژگیها میشود. تشخیص زودهنگام و مداخله میتواند علایم را برای افراد اوتیسم تا حد زیادی بهبود بخشد. یکی از روشهای اولیه مداخله، کاردرمانی ذهنی برای اوتیسم است که میتواند نقش منحصربهفردی در کمک به افراد اوتیسم برای زندگی مستقل داشته باشد.
مطلب پیشنهادی: تاثیر کاردرمانی در کودکان دارای اختلال
کاردرمانی ذهنی چیست؟
به مجموعه مهارتها و تواناییهای مرتبط با تفکر، یادگیری، تمرکز و تمثیل ذهنی است. کاردرمانی ذهنی به مجموعه فعالیتهای ذهنی که شامل: دیدگاهها، حل مسائل، خلاقیت و تلاش برای دستیابی به اهدافمان نقش دارند، اشاره دارد.
کاردرمانی متناسب با بیماران ذهنی و روان
سلامت روان جزء ضروری تمام مداخلات کاردرمانی است. کاردرمانگران خدمات درمانی و پیشگیری از سلامت روان را برای همه از جمله کودکان، جوانان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری روانی شدید و مداوم ارائه میدهند. تمام مداخلات بر بهبود عملکرد و استقلال متمرکز است.
بیماران ممکن است در زمینه وظایف برنامهریزی، سازماندهی، حل مسئله و تصمیمگیری با چالشهایی روبرو شوند. آنها همچنین ممکن است در کنترل احساسات مشکل داشته باشند که میتواند عملکرد و مستقلبودن در جامعه را دشوار کند. کاردرمانی میتواند به بهبود یا جبران این چالشها کمک کند.
تکنیکهای مهم و اصلی مورداستفاده در کاردرمانی ذهنی
حسی حرکتی:
این رویکرد بیشتر ضمینه های حرکتی را شامل می شود. اختلال هماهنگی رشدی تا ۵ سالگی ظاهر میشود و تظاهر حرکتی دارد ولی بعدا به اختلالات یادگری منجر میشود، هدف اصلی بهبود مهارتهای رشدی وحرکتی است.
درکی حرکتی:
در این سطح حرکات کودک معنا و مفهوم درکی و شناختی دارد و بیشتر جنبههای حرکتی همراه با برنامهریزی و طرح است.
یکپارچگی حسی:
در این رویکرد کودک مرکز فعالیت قرار دارد. یکپارچگی حسی یک فرایند عصبی رفتاری است که در نتیجه آن یک رفتار شکل میگیرد. اطلاعات حسی که لازمه رفتار است از قسمتهای مختلف مغز با هم یکپارچه میکند در نتیجه یک رفتار انطباقی شکل میگیرد.
شناختی:
اختصاصاً روی جنبههای شناختی (توجه، حافظه، حل مسئله، کاردهای اجرایی) متمرکز است. کار درمانگر هر چیزی را که مانع انجام فعالیتهای طبیعی شخص باشد تغییر میدهد. وی در محیط زندگی و کار فرد تغییراتی میدهد تا وی بهتر بتواند زندگی کند.
در نوع کار شخص تغییراتی میدهد تا بهتر بتواند از عهده وظایف محوله خود برآید. ابزارهای خاصی به فرد میدهد تا وی با کمک آنها بتواند بهتر کارهایش را انجام دهد و مهارتهای فرد را در انجام فعالیتهایش افزایش میدهد.
اختلالاتی که متخصصين کاردرماني ذهني به درمان آنها میپردازند
- اختلالات يادگيري
- توجه و تمرکز
- رفتاری مانند: پرخاشگري، انزواطلبي، جويدن ناخن، شبادراری
- بیشفعالی
- عصبی رشدی مانند اوتیسم
- پردازش حسی از قبيل بيش حسي، کم حسي، عدم کاربرد يکي از اعضاي بدن
- انواع سندرمها و بیماریهای ژنتیکی
کاردرمانی ذهنی در اوتیسم
نقایص فرایندهای شناختی، ویژگی معمول افراد با اختلال طیف اوتیسم است و به نظر میرسد هر نقصی در این فرایندها ممکن است بر تواناییهای و رفتارهای دیگر این گروه تأثیر بگذارد. کاردرمانی ذهنی برای کودکان اوتیسم هر چه در سنین پایینتر آغاز شود اثربخشی بیشتری دارد.
درمانهای ذهنی در افراد اوتیسم شامل کاردرمانی ذهنی و آموزش شناختی است. در کاردرمانی ذهنی، کار درمانگر بر روی بهبود، مهارتهای ذهنی و آموزشی، بهبود توجه در کودک، افزایش و بهبود سطح حافظه دیداری و شنیداری کودک، افزایش اعتمادبهنفس کودک، بهبود ابراز احساسات در کودکان، افزایش تعاملات اجتماعی بیشترین تمرکز را دارد.
در درمان اختلال طیف اوتیسم، کاردرمانی ذهنی سطوح رشد فعلی کودکان اوتیسم را ارزیابی میکند و هدف آن بهبود توانایی تفکر، یادگیری، تمرکز و حل مسئله است.
فواید کاردرمانی برای اوتیسم
هدف اصلی کاردرمانی ذهنی اوتیسم بهبود کیفیت زندگی فرد است. این هدف شامل:
- ارتقا وظایف تحصیلی
- برقراری ارتباط مناسب
- حفظ و تقویت روابط
- بیان احساسات به روش سالم و سازنده که به مدیریت هیجانات نیز کمک میکند.
- افزایش استقلال و اعتمادبهنفس
- بهبود مهارتهای اجتماعی
- بهبود حافظه دیداری و شنیداری
- ارتقا سطح درک و شناخت کودک
- افزایش توجه و تمرکز
نتیجهگیری
بهعنوان یک روش درمانی به این کودکان، کاردرمانی ذهنی در رشد مهارتهای شناختی و ذهنی کمک میکند. کاردرمانی ذهنی میتواند درمانی مؤثر برای کودکان اوتیسم باشد؛ زیرا کمک میکند تا به آنها بیاموزند چگونه توجه کنند و با اشارهها و عواطف دیگران در ارتباط باشند.
کدی لند فروشگاه آنلاین با خرید آسان و ارسال سریع در زمینه بازی های کودکانه و محصولات توانبخشی کودکان میباشد، که بهترین بازی ها و ابزارهای آموزشی برای رشد و توسعه کودکان را عرضه میکند.