
بازی درمانی وسواس کودکان; بازیدرمانی یکی از شیوههای درمانی جدید است که مورد استقبال خانوادهها، درمانگران و خود کودکان قرار گرفته است. از بازیدرمانی برای درمان انواع اختلالات و مشکلات در کودکان اعم از تروماهای دوران کودکی تا اختلالاتی همچون اوتیسم استفاده میشود.
نقش بازی در درمان وسواس فکری کودکان نیز بسیار پررنگ است. در ادامه ضمن بررسی دقیقتر این شیوه درمانی و آشنایی با وسواس در کودکان و علائم آن، به بازیدرمانی وسواس کودکان خواهیم پرداخت.
کدی لند فروشگاه آنلاین با خرید آسان و ارسال سریع در زمینه بازی های کودکانه و محصولات توانبخشی کودکان میباشد، که بهترین بازی ها و ابزارهای آموزشی برای رشد و توسعه کودکان را عرضه میکند.
بازی درمانی وسواس کودکان چیست؟
انواع بازیدرمانی وسواس کودکان بسیار متنوع و سرگرمکننده هستند؛ مثلاً شنبازی یکی از این شیوهها است. کودک میتواند با شن تخیلات خود را ساخته و آن را تخلیه کند. شنبازی به تقویت عضلات کودک، هماهنگی بین چشم و دست و درمان ترسهای او کمک زیادی میکند. یکی از شیوههای درمان وسواس با گلبازی است. گلبازی علاوه بر افزایش خلاقیت و سازندگی در کودکان، در درمان وسواس و اختلالات اضطرابی آنها هم موثر است.
در بازیدرمانی وسواس کودکان پازل هم توصیه شده است. این کار به کودکاتن کمک میکند تا دقت و تمرکز خود را افزایش داده و کارهای تکراری انجام دهند. کارت بازی، بازیهای معمایی و انواع بازیهای ورزشی هم در بهبود وسواس کودکان تاثیر دارند.
بازی درمانی چیست؟
یکی از سرگرمکنندهترین شیوههای درمانی، بازیدرمانی است که در آن کودک مشکلات و فعالیتهای روزمره خود را بهبود بخشیده و مهارتهای جدیدی نیز یاد میگیرد. از طرف دیگر بازیدرمانی به افزایش سلامت روانی و جسمانی کودک هم کمک بسیاری میکند. این شیوه درمانی بخاطر درگیر شدن کودک در فعالیتی که موردعلاقهاش است منجر به افزایش تمرکز، تقویت حافظه و بهبود تعاملات اجتماعی او میشود.
از طرف دیگر، برخی از انواع بازیدرمانی میتواند قدرت جسمی و عضلات کودک را هم تقویت کرده و مهارتهای حرکتی او را بهبود ببخشد. بزرگترین مزیت این شیوه درمانی برای افرادی که از استفاده از دارو برای کودکان خود پرهیز دارند، غیرتهاجمی بودن و عدم استفاده از دارو در آن است.
بازیدرمانی وسواس کودکان هم به شیوههایی که کودک دوست دارد، به بهبود وسواس او کمک میکند و همچنین ارتقاء رشد اجتماعی او را به همراه خواهد داشت.
کودک در طی جلسه بازیدرمانی احساسات خود را از طریق بازی کشف و ابراز میکند. همچنین درمانگر او شیوههای صحیح و سالم مواجه شدن با احساسات دشوار را به وی آموزش میدهد. بازیدرمانی به کودک کمک میکند تا دنیای خود را بهتر درک کرده و بر تجربیات چالشبرانگیز خود غلبه کند. در نهایت با بهبود این مهارتها در کودک، اعتماد به نفس وی بازیابی شده و عزت نفسش بیشتر خواهد شد.
با انواع بازیدرمانی در کودکان آشنا شوید!
اگر به دنبال بازیدرمانی وسواس کودکان هستید، بد نیست با انواع بازیدرمانی آشنا شوید تا تکنیک مناسب خود را هم بیابید؛ مثلاً بازیدرمانی غیرمستقیم به این صورت است که درمانگر دستوراتالعملهای خاصی را به کودک میگوید و با آن بر رفتار کودک نظارت میکند. در واقع در این شیوه درمانگر کودک را به صورت غیرمستقیم به سمتی که مسئله وی هست، سوق میدهد.
شیوه دیگر بازیدرمانی غیرمستقیم زمانی است که محوریت با خود کودک باشد. در این حالت کنترل درمانگر کمتر شده و کودک هرطور دوست دارد بازی میکند. در مجموع بازیدرمانی وسواس کودکان، بازیدرمانی کودکان اوتیسم، بازیدرمانی کودک پرخاشگر، هرکدام به شیوههای مختلف برای بهبود کودک اجرا میشوند.
مطلب پیشنهادی: مزایای بازی برای کودکان
انواع وسواس در کودکان و نوجوانان چیست؟
وسواس در کودکان بیشتر در قالب رفتار آنها بروز پیدا میکند تا افکارشان. رفتار وسواسی معمولاً از نه سالگی شروع میشود. اختلال وسواس ناشی از ترس و اضطراب کودک است و خود انواع مختلفی دارد؛ مثلاً یکی از رایجترین وسواسها در کودکان وسواس فکری عملی است.
وسواس احتکار از دیگر انواع وسواس کودکان است که باعث میشود فرد چیزهای خاصی را جمع کند و نسبت به آنها وابستگی افراطی داشته باشد. وسواس تمیزی و آلودگی هم در میان کودکان برای ما آشنا است. آنها مدام دستان خود را میشویند و گاهی نیز بخاطر شستشوی مداوم دست به بیماریهای پوستی مبتلا میشوند.
یک جور دیگر وسواس در کودکان وسواس در لباس پوشیدن است و کودک در این حالت تنها یکسری لباسهای خاصی که میخواهد را میپوشد و ست کردن و پوشیدن و انتخاب لباس مورد علاقهاش معمولاً زمان زیادی میبرد. وسواس غذایی هم از وسواسهای معمول کودکان است.
از دیگر انواع وسواس، شامل وسواس تقارن، نظم، کندن مو و … است. لازم به یادآوری است که لزوماً هر رفتار کودک را نمیتوان وسواس قلمداد کرد و باید این رفتار مدتدار بوده و همچنین با اختلال در روند زندگی روزمره همراه باشد.
علائم وسواس در کودکان را بشناسیم؟
پیش از پرداختن به بازیدرمانی وسواس کودکان باید علائم وسواس را هم به خوبی در آنها شناسایی کنیم؛ مثلاً کودک دائما در تردید است، به شدت نگران بوده و افکار و اصرار خاصی روی یکسری امور وسواسی خود دارد. او زمان زیادی را صرف لمس اشیاء و تفکر درباره اعداد و توالیها میکند. مدام سوالات مشابه میپرسد و یکسری رفتارها را به صورت مکرر برای مدت چند ماه تکرار میکند.
نتیجهگیری
بازیدرمانی وسواس کودکان یک شیوه سالم و موثر برای بهبود انواع وسواس در کودک است. در صورتی که این شیوه درمانی تحت نظر متخصص بهکار برود، میتواند به کودک کمک کند تا عامل استرس، اضطراب و وسواس خود را شناسایی و آشکار کند. در این صورت درمانگر با ریشهشناسی علت وسواس با بازیدرمانی به وی کمک خواهد کرد تا بر مشکل خود چیره شود.