بازی والدین با کودکان; فواید باورنکردنی که نمی‌دانید?

بازی والدین با کودکان |کدی لند

بازی والدین با کودکان چه فوایدی در تقویت هوش کودک و ساخت روابط اجتماعی آن‌ها دارد؟ شما در پایان یک روز طولانی خسته به خانه می‌آیید وتنها چیزی که می‌خواهید این است که روی صندلی بنشینید و استراحت کنید. ولی همین لحظه، همانطور که نشستید و کفش‌هایتان را درآورده‌اید، کودکتان می‌گوید “مامان! بابا!  با من بازی می‌کنی؟

شاید در آن لحظه، بازی کردن با فرزندتان مثل انجام دادن یک وظیفه معمولی به نظر برسد. اما به تمام فواید بلندمدت – ذهنی، جسمانی و اجتماعی فکر کنید که او در حین بازی با شما بدست می‌آورد. حالا شرط مي‌بندم كه پس از خواندن بقيه جملات، در مورد گفتن “نه” به درخواست او فکر خواهید کرد.

بازی والدین با کودکان پیوندهای بین آن‌ها را محکم می‌کند و باعث می‌شود تا والدین استعدادهای نهان کودک خود را بشناسند. بازی‌کردن با کودکان می‌تواند استرس والدین را هم کم کند. آرامش و خندیدن برای سلامتی خودتان و همچنین کودکانتان بسیار مهم و حائز اهمیت است. بد نیست بدانید که کودکان هنگام بازی‌کردن با والدینشان با الگوبرداری از رفتارهای آنها مهارت‌های اجتماعی را فرامی‌گیرند.

فواید و اهمیت بازی والدین با کودک

  • سلامتی کودکان خود را تضمین می‌کنید:

با افزایش فعالیت فیزیکی، کودکان تا حدودی برای زندگی فعال در آینده آماده می‌شوند، به همین دلیل از سلامت جسمی، روحی و عاطفی بیشتری در آینده برخوردار خواهند شد.

  • بازی پیوند عاطفی را بهبود می‌بخشد:

کودکان با برقراری رابطه، تعامل و بازی با دیگران، روابط خود را شکل می‌دهند. هنگام بازی با بچه‌ها به والدین فرصتی داده می‌شود تا مسائل را از دیدگاه آنها ببینند. کودکان از بازی برای کاوش در محیط، مهارت حل مسئله و تفریح استفاده می‌کنند. کودکان در طول بازی به والدین خود اعتماد کرده و می‌آموزند که چگونه با دیگران تعامل برقرار کنند و رقابت سالم داشته باشند. همه ما هنگام سپری‌کردن زمان با یکدیگر پیوند عاطفی ایجاد می‌کنیم.

  • بازی سرگرم‌کننده است:

بازی والدین با کودک مستلزم رعایت قوانین بازی است. چرا که در وهله اول باید از آن لذت ببرند. وقتی پدر و مادر چند لحظه کار را رها کرده و فقط برای سرگرمی بازی می‌کنند از گذراندن وقت با کودکانشان لذت می‌برند و احساس شادی و نشاط دارند.

  • بازی  استرس را تسکین می دهد :

وقتی زمانی را برای بازی با کودکمان اختصاص دهیم نسبت به ساعات دیگر بیشتر احساس شادی و خوشحالی داریم و کمتر استرس را تجربه می‌کنیم به همین دلیل بخصوص اگر  بازی والدین با کودک با فعالیت‌های فیزیکی همراه باشد یکی از روش‌های مقابله با استرس و ایجاد پیوند قوی عاطفی بین والدین و کودک خواهد بود.

  • بازی باعث رشد مهارت می‌شود:

مانند خیلی از روش‌های دیگر به آنها می‌آموزد تا مهارت‌های اجتماعی خود را رشد دهند. بازی با کودکان باعث ایجاد هماهنگی چشم، دست و مهارت‌های حرکتی می‌شود. تظاهر والدین به بازی مانند بازی در آشپزخانه یا اجرای نمایش عروسکی، به آگاهی آنها از دنیای اطراف کمک می‌کند. می‌توان از طریق بازی موقعیت‌های استرس‌زا را به بچه‌ها آموزش داد تا یاد بگیرند چطور با آنها کنار بیایند.

با رنگ‌آمیزی، خانه‌سازی و دوچرخه‌سواری مهارت‌های حرکتی توسعه می‌یابد. علاوه بر این بازی والدین با کودک باعث افزایش عزت‌نفس می‌شود و به آنها کمک می‌کند که نقش خود را در جهان درک کنند. والدین می‌توانند حین بازی، سبک زندگی صحیح را به فرزندان خود آموزش دهند.

اهمیت بازی والدین با کودکان

همه کودکان از زمان بازی بدون ساختار با دیگر کودکان، از جمله خواهر و برادران خود، و حتی بازی تنهایی بهره‌مند می‌شوند. اما فواید ویژه‌ای نیز از بازی با والدین یا بزرگسالان به دست می‌آید.

بازی والدین با کودکان سبب رشد همه جانبه ی مهارت های زندگی در آن‌ها می‌شود

بازی با فرزند خود، یک راه برای کمک به او در توسعه مهارت‌های اجتماعی و خود کنترلی  است. ذهن کودکان مانند اسفنج‌های کوچک است. آن‌ها همه چیز را در اطراف خود جذب می‌کنند. هنگام تعامل با والدین و دیگران، آن‌ها یاد می‌گیرند که مردم در تعاملات اجتماعی چگونه رفتار می‌کنند. همچنین با دیدن بازخورد های شما به رفتارها ، یاد می‌گیرند که چه کاری از نظر اجتماعی قابل قبول است.

علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که بازی تخیلی و فعالیت بدنی والد-فرزند به رشد مهارت‌های خاص مثل:

  • خلاقیت
  • حافظۀ عملکرد
  • مهارت‌های حرکت بزرگ
  • انعطاف پذیری شناختی
  • تنظیم هيجانات
  • مهارت های رهبری در گروه همسالان

کمک خواهد کرد.

علاوه بر این، در حالی که کودکان با خواهران و برادران خود بازی می‌کنند، والدین شکل‌های بازی بالغ تر و متنوع‌تری را به کودک ارائه می‌دهند. زیرا بزرگسالان بیشتر درباره جهان می‌دانند. بازی با بزرگسالان در زندگی کودکان، حتی با خواهران و برادران بزرگتر، تخیلات کودک را در سطوح دیگر گسترش می‌دهد.

به عنوان مثال، مطالعات کودکان نشان می‌دهد که کودکان پیش‌دبستانی اغلب رفتارهایی را در بازی با والدین نشان می دهند که نیاز به یک شریک دارند، اما در بازی با برادر یا خواهر کمتر این کار را می‌کنند. این کار به این دلیل است که فرزند شما به تعامل با شما نیاز دارد. بازی با دیگر کودکان سرگرم‌کننده است، اما هیچ چیز قابل مقایسه با خوشحالی و رضایت حاصل شده از ورود والدین به دنیای کودکانه او نمی‌باشد. این از چیزهای است که به خاطر سپرده می‌شود!

اهمیت بازی والدین با کودک

بازی با والدین به ساخت روابط کودکان کمک می‌کند

با هم بازى كردن يكى از ابزارهای بسيار مؤثر برای ساخت روابط قوي با فرزندتان است . بازى کردن،  شادى و انعطاف پذيری را به روابط اضافه می‌كند که می‌تواند ناخشنودی‌ها، نزاعات و آسیب‌ها را درمان کند. از طریق بازی، کودکان یاد می‌گیرند به دیگران اعتماد کنند و احساس امنیت کنند. با تلاش هوشمندانه و شوخ طبعی حین بازى، مي‌توانيد كيفيت رابطه خود را بهبود بخشید و در سطح عمیق تري به هم متصل شوید. بازى و خنده نقش حياتى در ساخت روابط قوى و سالم والدین -فرزند دارد؛ زيرا شما را به یکدیگر نزديك تر کرده  ویک پيوستگى مثبت ايجاد مى كند  و همچنین میتواند مناقشات را حل كند.

مطلب پیشنهادی: بازی مسافرتی کودکانه; تجربه هیجان انگیز فرزندانمان در هنگام سفر

بازی والدین با کودکان برای سلامتی مادر و پدر هم مفید است

بازی کردن با فرزندتان برای او بسیار مهم است. اما، شما نیز از بازی کردن با فرزندتان بهره‌مند می‌شوید. هورمون اکسی توسین که در وابستگی والدین-کودک نقش دارد، هر زمان که مادران و پدران در بازی عاطفی با فرزندانشان در هر سنی شرکت می‌کنند، آزاد می‌شود. بنابراین، در زمان‌هایی که خسته هستید و نمی‌خواهید با فرزندتان بازی کنید، تلاش کنید تا وضع را به صورت دیگر تفسیر کنید: به آن به عنوان یک ماساژ آرامش‌بخش برای ذهن خود که نباید پول بدهید، فکر کنید!

نتیجه‌گیری

بازی والدین با کودکان می‌تواند در کاهش اضطراب‌های روحی و روانی تأثیرات بسیار زیادی داشته باشد. همچنین یکی از راه‌های کمک برای رشد مهارت‌های اجتماعی است. کودکان از رفتار دیگران تقلید می‌کنند و چه‌بهتر که پدر و مادر الگوی آنها باشند.

شما می توانید سرگرمی‌های مناسب کودکتان را در کدی لند انتخاب کنید