چگونه بازی های اجتماعی می توانند به کودکان با نیازهای ویژه کمک کنند؟

بازی های اجتماعی برای کودکان نیازهای ویژه| کدی لند

بازی های اجتماعی برای کودکان نیازهای ویژه؛ این بازی ها می‌توانند با ارائه روشی سرگرم‌کننده و جذاب برای توسعه مهارت‌های اجتماعی ضروری مانند برقراری ارتباط، همکاری، نوبت‌دهی، پیروی از قوانین، درک نشانه‌های اجتماعی و مدیریت احساسات به کودکان با نیازهای ویژه کمک فراوانی کنند. 

در موقعیت‌های روزمره؛ این کار اعتماد به نفس آنها را افزایش داده و توانایی آنها را برای تعامل مؤثر با همسالان بهبود بخشد. در ادامه به برخی از مزایای کلیدی بازی‌های اجتماعی برای کودکان با نیازهای ویژه، اشاره می‌کنیم. با این بازی‌ها می‌توانید به مرور متوجه تفاوت‌های رفتاری در کودکان بشوید.

مزایای کلیدی بازی‌های اجتماعی برای کودکان با نیازهای ویژه چیست؟

بازی‌های اجتماعی برای کودکان با نیازهای ویژه چندین اثر کلیدی و مهم دارد:

  • بهبود نحوه ارتباط گرفتن

بازی‌ها می‌توانند ارتباط کلامی و غیرکلامی را تشویق کنند، زیرا کودکان برای بازی مؤثر نیاز به تعامل با دیگران دارند. در بازی‌های کلامی آنها مهارت‌های مربوط به گفتار و نوشتار خود را تقویت می‌کنند و در بازی‌های غیرکلامی مهارت‌های ارتباطی مربوط به زبان بدن و تعاملات غیرکلامی را بهبود می‌بخشند.

  • افزایش میزان همکاری در کودکان

بازی‌های مشارکتی از بچه‌ها می‌خواهد که با هم برای رسیدن به یک هدف مشترک کار کنند و اهمیت کار گروهی و همکاری را به آنها می‌آموزد.

  • توسعه آگاهی اجتماعی

بازی‌ها می‌توانند به کودکان کمک کنند تا یاد بگیرند نشانه‌های اجتماعی را بخوانند، دیدگاه‌های دیگران را درک کنند و به درستی پاسخ دهند.

  • شکل‌دهی خودتنظیمی هیجانی

بازی‌ها می‌توانند فرصت‌هایی را برای تمرین مدیریت ناامیدی‌ها، مواجهه با برد و باخت‌ و ابراز احساسات به شیوه‌ای سالم فراهم کنند.

 

  • ارتقاء عزت نفس کودکان

اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی کودکان با موفقیت در بازی‌های اجتماعی افزایش می‌یابد.

  • تمرین مهارت‌های مختلف

بازی‌ها را می‌توان برای تطابق با نیازهای فردی و ویژه افراد، تغییر داد و به کودکان با توانایی‌های متفاوت اجازه داد در آن شرکت کنند و این احساس را داشته باشند که مشارکت مفید و مؤثری در بازی دارند.

نمونه‌هایی از بازی‌های اجتماعی مفید برای کودکان با نیازهای ویژه

بازی‌های اجتماعی برای کودکان با نیازهای ویژه چه بازی‌هایی هستند؟

  • بازی‌های رومیزی

بازی‌هایی با قوانین ساده و نوبت‌گیری می‌توانند به کودکان کمک کنند تا دستورالعمل‌ها را دنبال کنند و نوبت گرفتن در بازی‌ها و موقعیت‌های اجتماعی را تمرین کنند.

  • بازی‌های نقش‌آفرینی

اجرای سناریوهای مختلف اجتماعی می‌تواند به کودکان کمک کند تا مهارت‌های ارتباطی و پاسخ‌های مناسب را در موقعیت‌های زندگی واقعی تمرین کنند.

  • بازی‌های مشارکتی

بازی‌هایی که برای رسیدن به یک هدف نیاز به کار گروهی دارند، می‌توانند مهارت‌های همکاری و حل مسئله را در کودک با نیازهای ویژه تقویت کنند.

  • بازی‌های حسی

بازی‌هایی که بافت‌ها و تجربیات حسی متفاوتی را برای فرد ایجاد می‌کنند، می‌توانند برای کودکان دارای حساسیت‌های حسی جذاب باشند.

نکات مهم هنگام استفاده از بازی‌های اجتماعی با کودکان با نیازهای ویژه

هنگام اجرای بازی‌های اجتماعی برای کودکان با نیازهای ویژه، به چه مسائلی باید توجه کنیم؟

  • رویکرد فردی: بازی‌ها را با نیازها و توانایی‌های خاص کودک تطبیق دهید. می‌توان قوانین بازی‌ها را تا جایی تغییر داد و آسان کرد که کودک با نیازهای ویژه بتواند متناسب با توانمندی‌های خود، به راحتی و با حفظ عزت نفس فردی؛ از عهدة انجامشان بربیاید و بازی‌ها متناسب با سطح درک کودک باشند.
  • دستورالعمل‌ها و تصاویر واضح: از زبان ساده و نشانه‌های بصری متناسب با سطح درک کودک استفاده کنید.
  • مشوق‌های مثبت: در طول بازی تحسین و تشویق کنید تا انگیزه مشارکت ایجاد شود. ارائة مشوق‌های مثبت به کودک در حین بازی به او کمک می‌کند تا احساس بهتری نسبت به خودش داشته باشد و برای ادامه و انجام بازی، انگیزه کافی را به دست آورد.
  • همکاری با درمانگران: برای ایجاد بازی‌ها و استراتژی‌های مناسب با اهداف درمانی فردی کودک، با درمانگران مشورت کنید. استفاده از کمک‌ها و مشاوره با روان‌درمانگران، مشاوران و روان‌شناسان حوزه کودک به شما کمک می‌کند تا بهترین نوع بازی را متناسب با سطح منحصر به فرد کودک، طراحی و اجرا کنید.