تصور میکنید نقش بازی با لگو در رشد و خلاقیت کودک چیست؟ یکی از موارد قابلتوجه در ارتباط با لگوبازی این است که چگونه میتواند برای طیف وسیعی از کودکان در سنین مختلف به لحاظ آموزشی مناسب باشد. از مرحله نوزادی تا سنین دبستان، کودکان در حال ساختن مهارتها و همچنین یادگیری در حین بازی با لگوها هستند؛ کودکان در مسیر رشد، مراحلی را طی میکنند که قابل پیشبینی هستند و در همین دوران تواناییهای شناختی آنها نیز درحال رشد و پیشرفت است.
لگو یکی از بازیهای قدیمی است که همه ما با آن خاطرههای زیادی داریم. امروزه حتی بازی لگو به عرصه رقابت بزرگسالان هم تبدیل شده و افراد بسیاری برای ساختن بزرگترین و پیچیدهترین سازهها با لگو دست به مسابقه زده یا برای ثبت رکورد در گینس تلاش میکنند. لگوهای پیچیده برای بزرگترها یک سرگرمی جذاب است، اما فکر میکنید بازی با لگو چه تاثیری در رشد و خلاقیت کودک دارد؟ برای اینکه با این اشکال رنگی و سرگرمکننده بیشتر آشنا شوید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
بازی درمانی چیست و چگونه به کودکان کمک میکند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با نقش بازی لگو در رشد و خلاقیت کودک آشنا شوید.
نقش بازی با لگو در رشد و خلاقیت کودک
هدف کودکان در سنین مختلف بههنگام لگوبازی متفاوت است؛ نوزادان در اولین برخوردهایشان با لگو ساختار یا شکل مشخصی نمیسازند، در عین حال، یک کودک پنجساله بههنگام لگوبازی با هدفی مشخص و برای ساخت یک شکل یا ساختار، آنها را روی هم قرار میدهد. بازی با لگوها یکی از فعالیتهایی است که به زیبایی نحوه یادگیری کودکان را به نمایش میگذارد، زیرا والدین و معلمان میتوانند فقط با نگاه کردن به سازههایی که کودکان میسازند، متوجه رشد و پیشرفت کودکان بشوند. این بازی معمولاً با جابهجایی لگوها شروع میشود و اغلب به درست کردن سازههای پیچیده ختم میشود.
چه سنی برای لگو بازی مناسب است؟
روی قوطی لگوها معمولاً برچسب سنی مناسب برای بازی زده شده است. توصیه میشود حتماً پیش از خرید لگو برای کودک خود این برچسبها را مطالعه کنید تا اسباببازی مناسب سن رشدی کودکتان خریداری کنید. کودک شما از 18 ماهگی میتواند لگو بازی کند؛ مثلاً لگوهایی که برای رده سنی یک و نیم سال به بالا هستند، قطعاً بزرگترند، لبههای تیزی ندارند و رنگهای شاد و روشنی دارند. این لگوها برای توسعه تخیل و خلاقیت و تقویت مهارتهای حرکتی ظریف طراحی شدهاند. حتی تلاش کودک برای فشار آوردن روی یک لگو برای قرار دادن آن روی لگوی دیگر، یک مهارت رشدی محسوب میشود که در حال پرورش است.
برای کودکان چهار سال به بالا، قطعات لگو ریزتر میشوند و جزئیات بیشتری را دربرمیگیرند. با افزایش سن کودک در سنین 13 سال به بالا که دیگر او وارد سنین نوجوانی میشود، بازی با لگو هم تغییراتی میکند. برخی از لگوها در این سن قطعات زیادی همچون 1000 قطعه دارند که تخیل، صبر و خلاقیت بیشتری میطلبند.
تاثیرات بازی با لگو در کودکان
لگو بازی نه تنها خلاقیت کودک را تشویق میکند، بلکه میتواند یک بازی مشارکتی هم باشد. اینگونه کودکان تعاملات اجتماعی، به اشتراک گذاشتن، کار گروهی و ارتباط برقرار کردن با همسنوسالهای خود را نیز تمرین میکنند. مثلاً کودکان میتوانند در گروههای مختلف تقسیم شوند و از آنها خواسته شود تا با محوریت و موضوعات خاصی با لگوهای خودشان اشکال خاصی را بسازند.
خود شما نیز میتوانید از لگو بازی برای برقراری ارتباط با کودک استفاده کنید و با همکاری هم سازههایی زیبا بسازید. شما با لگو میتوانید رنگها، اعداد، اشکال و بسیاری مفاهیم دیگر را به کودک آموزش دهید و از لگو فقط برای ساختن سازههای مختلف استفاده نکنید. لگو دنیایی از خلاقیت پیش روی شما میگذارد که میتوانید برای رشد کودک خود از آن استفاده کنید.