بازی با لگو در رشد و خلاقیت کودک چه نقشی دارد+ مراحل بازی با(Lego)

بازی با لگو |کدی لند

تصور می‌کنید نقش بازی با لگو در رشد و خلاقیت کودک چیست؟ یکی از موارد قابل‌توجه در ارتباط با لگوبازی این است که چگونه ‌می‌تواند برای طیف وسیعی از کودکان در سنین مختلف به‌ لحاظ آموزشی مناسب باشد. از مرحله نوزادی تا سنین دبستان، کودکان در حال ساختن مهارت‌ها و همچنین یادگیری در حین بازی با لگوها هستند؛ کودکان در مسیر رشد، مراحلی را طی ‌می‌کنند که قابل پیش‌بینی هستند و در همین دوران توانایی‌های شناختی آن‌ها نیز درحال رشد و پیشرفت است.

لگو یکی از بازی‌های قدیمی است که همه ما با آن خاطره‌های زیادی داریم. امروزه حتی بازی لگو به عرصه رقابت بزرگسالان هم تبدیل شده و افراد بسیاری برای ساختن بزرگترین و پیچیده‌ترین سازه‌ها با لگو دست به مسابقه زده یا برای ثبت رکورد در گینس تلاش می‌کنند. لگوهای پیچیده برای بزرگترها یک سرگرمی جذاب است، اما فکر می‌کنید بازی با لگو چه تاثیری در رشد و خلاقیت کودک دارد؟ برای اینکه با این اشکال رنگی و سرگرم‌کننده بیشتر آشنا شوید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

بازی درمانی چیست و چگونه به کودکان کمک می‌کند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با نقش بازی لگو در رشد و خلاقیت کودک آشنا شوید.

نقش بازی با لگو در رشد و خلاقیت کودک

هدف کودکان در سنین مختلف به‌هنگام لگوبازی متفاوت است؛ نوزادان در اولین برخورد‌هایشان با لگو ساختار یا شکل مشخصی نمی‌سازند، در عین حال، یک کودک پنج‌ساله به‌هنگام لگوبازی با هدفی مشخص و برای ساخت یک شکل یا ساختار، آن‌ها را روی هم قرار می‌دهد. بازی با لگوها یکی از فعالیت‌هایی است که به زیبایی نحوه یادگیری کودکان را به نمایش می‌گذارد، زیرا والدین و معلمان می‌توانند فقط با نگاه کردن به سازه‌هایی که کودکان می‌سازند، متوجه رشد و پیشرفت کودکان بشوند. این بازی معمولاً با جابه‌جایی لگوها شروع می‌شود و اغلب به درست کردن سازه‌های پیچیده ختم ‌می‌شود.

چه سنی برای لگو بازی مناسب است؟

روی قوطی لگوها معمولاً برچسب سنی مناسب برای بازی زده شده است. توصیه می‌شود حتماً پیش از خرید لگو برای کودک خود این برچسب‌ها را مطالعه کنید تا اسباب‌بازی‌ مناسب سن رشدی کودکتان خریداری کنید. کودک شما از 18 ماهگی می‌تواند لگو بازی کند؛ مثلاً لگوهایی که برای رده سنی یک و نیم سال به بالا هستند، قطعاً بزرگترند، لبه‌های تیزی ندارند و رنگ‌های شاد و روشنی دارند. این لگوها برای توسعه تخیل و خلاقیت و تقویت مهارت‌های حرکتی ظریف طراحی شده‌اند. حتی تلاش کودک برای فشار آوردن روی یک لگو برای قرار دادن آن روی لگوی دیگر، یک مهارت رشدی محسوب می‌شود که در حال پرورش است.

برای کودکان چهار سال به بالا، قطعات لگو ریزتر می‌شوند و جزئیات بیشتری را دربرمی‌گیرند. با افزایش سن کودک در سنین 13 سال به بالا که دیگر او وارد سنین نوجوانی می‌شود، بازی با لگو هم تغییراتی می‌کند. برخی از لگوها در این سن قطعات زیادی همچون 1000 قطعه دارند که تخیل، صبر و خلاقیت بیشتری می‌طلبند.

تاثیرات بازی با لگو در کودکان

لگو بازی نه تنها خلاقیت کودک را تشویق می‌کند، بلکه می‌تواند یک بازی مشارکتی هم باشد. اینگونه کودکان تعاملات اجتماعی، به اشتراک گذاشتن، کار گروهی و ارتباط برقرار کردن با هم‌سن‌وسال‌های خود را نیز تمرین می‌کنند. مثلاً کودکان می‌توانند در گروه‌‎های مختلف تقسیم شوند و از آن‌ها خواسته شود تا با محوریت و موضوعات خاصی با لگوهای خودشان اشکال خاصی را بسازند.

خود شما نیز می‌توانید از لگو بازی برای برقراری ارتباط با کودک استفاده کنید و با همکاری هم سازه‌هایی زیبا بسازید. شما با لگو می‌توانید رنگ‌ها، اعداد، اشکال و بسیاری مفاهیم دیگر را به کودک آموزش دهید و از لگو فقط برای ساختن سازه‌های مختلف استفاده نکنید. لگو دنیایی از خلاقیت پیش روی شما می‌گذارد که می‌توانید برای رشد کودک خود از آن استفاده کنید.

مراحل بازی کودکان با بلوک های ساختمانی

 هفت مرحله رشدی لگوبازی در کودکان

  • اول: اکتشاف و جابه‌جایی لگوها

نوزادان با دستکاری و جابه‌جایی لگوها با آن‌ها بازی ‌می‌کنند. نوزادان قصد و نیتی برای ساخت اشکال مختلف با لگوها ندارند و فقط لگوها را نگه می‌دارند و سعی ‌می‌کنند با لمس کردن، مزه کردن، تکان دادن و پرت کردن لگوها با آن‌ها بازی کنند. برای کودکانی که به تازگی راه می‌افتند، بازی با لگوها به شکل جابه‌جایی و حمل کردن آن‌هاست. کودکان تلاشی برای ساختن اشکال مختلف با لگوها نمی‌کنند. در این مرحله تلاش نکنید که به زور کودک را وادار کنید چیزی بسازد. بگذارید دست به کشف بزند و خودش شروع کند.

  • دوم: چیدن لگوها

کودکان با لگوها ردیف‌های افقی و عمودی می‌سازند و همچنین با روی هم قرار‌دادن آن‌ها شروع به ساختن برج ‌می‌کنند. پس از درست کردن برج، کودک معمولاً تمایل دارد با خراب کردن آن از تماشای فرو ریختن سازه لذت ‌ببرد. در حین این فعالیت، در مورد علت و معلول یاد می‌گیرد و هم چنین درباره به ترتیب قراردادن لگوهای روی یکدیگر تجربه کسب ‌می‌کنند. کودکان در سنین زیر معمولاً ‌می‌توانند برجی با چنین ویژگی‌هایی بسازند؛ – شکلی با دو لگو از حدود 15 ماهگی، – شکلی  با سه لگو از حدود 18 ماهگی، – شکلی با شش یا هفت لگو از سن دو سالگی و – شکلی با بیش از هفت لگو از سن دو و نیم سالگی.

  • سوم: ساختن پل

کودکان با قرار دادن دو لگو با اندکی فاصله در کنار هم و یک لگو در بالای آن‌ها، به راحتی ‌می‌توانند پل بسازند. معمولاً کودکان توانایی ساختن پل ساده با سه لگو را از حدود سه سالگی به دست ‌می‌آورند.

مراحل بازی کودکان با بلوک های ساختمانی

  • چهارم : ساختن محوطه بسته

کودکان ‌می‌توانند یک محوطه بسته با لگوها بسازند. به عبارت دیگر، ‌می‌توانند یک منطقه را با قرار دادن پشت سرهم لگوها مشخص کنند.

  • پنجم : ساختن الگو

این مرحله شروع ساختن سازه‌هایی با شکل‌های خلاقانه و تزئینی است که شامل تقارن، الگوها و تعادل ‌می‌باشد. اگرچه سازه کودکان با لگو‌ها، هنوز به عنوان یک سازه پیچیده در نظر گرفته نمی‌شوند، امّا نشان از آن است که کودک چگونه لگوها را به صورت هدفمند در کنار هم قرار می‌دهد.

  • ششم : ساختن و نام‌گذاری

در مرحله یکی مانده به آخر، مراحل ابتدایی بازی نمادین ظاهر ‌می‌شود. ساخت و ساز اسم پیدا ‌می‌کند و هدفی دارد، حتی اگر یک سازه ساده مانند یک برج باشد. در این مرحله از بازی، کودکان اغلب سازه خود را پس از ساختن نام‌گذاری ‌می‌کنند و نشان ‌می‌دهد با این که در ابتدا هدف مشخص برای ساختن شکل خاصی ندارند امّا تخیل و خلاقیت آن‌ها در حال رشد است. کودکان پیش‌دبستانی معمولاً در این مرحله هستند و ممکن است تنها زمانی که کمی ‌بزرگتر شوند به مرحله بعدی بروند.

  • هفتم : ساختن طبق برنامه ( ساختن هدفمند)

ویژگی مرحله آخر ساختن سازه‌های پیچیده مانند خانه و قلعه ‌می‌باشد. در این مرحله کودکان معمولاً پیش از ساختن، اعلام ‌می‌کنند که قصد ساختن چه چیزی را دارند که نشان‌ می‌دهد رشد آن‌ها در برنامه‌ریزی و تفکر پیش از شروع یک فعالیت است. آن‌ها معمولاً سعی ‌می‌کنند سازه‌هایی را که قبلاً دیدند دوباره تکرار کنند. کودکان خلاقیت زیادی در سازه‌های خود نشان ‌می‌دهند.

مراحل بالا، هفت مرحله رشد لگوبازی در کودکان و نقش بازی با لگو در رشد و خلاقیت کودک را شرح می‌دهد. بهترین راه برای کمک به فرزندتان در این مرحله‌ها این است که به کودک خود زمان و فرصت زیادی برای بازی کردن بدهید. مادامی که کودکان به لگوهای مختلف دسترسی دارند و همچنین فرصت کشف مستقلانه‌ی آن‌ها را پیدا می‌کنند، به طور طبیعی در این بازی پیشرفت خواهند کرد.

شما می توانید سرگرمی‌های مناسب کودکتان را در کدی لند انتخاب کنید