فواید پازل ها در رشد مهارتهای کودک چیست ؟ پازلها در همه اشکال و اندازهها وجود دارند و تنها از نظر میزان دشواری با یکدیگر تفاوت دارند. این بازیها نقش مهمی در رشد مهارتهای کودکان نوپا ایفا میکنند و یکی از مؤثرترین بازیهای آموزشی کودکان در سالهای پیشدبستانی و مهدکودک به شمار میروند. بازی با پازلها بهطور فعالانه مغز کودک را درگیر میکند و باعث تقویت تواناییهای شناختی، هماهنگی چشم و دست، تمرکز و حل مسئله میشود. از آنجا که پازلها مجموعهای از چالشهای ساده تا پیچیده را ارائه میدهند، میتوانند به عنوان بخشی کاربردی از برنامههای بازیهای آموزشی کودکان در خانه یا مراکز آموزشی مورد استفاده قرار گیرند. این ویژگیها باعث شده پازلها به یکی از بهترین ابزارهای یادگیری در سالهای ابتدایی زندگی کودک تبدیل شوند.
مزایا و فواید پازل ها در سالهای ابتدایی دوران کودکی:
-
تقویت مهارتهای حرکتی ظریف
یک ابزار عالی برای تقویت مهارتهای حرکتی ظریف هستند. همانطور که کودکان قطعات کوچک پازل را برمیدارند، عضلات انگشتان خود را تقویت میکنند. باید پازل را بردارند، بین انگشتان خود بچرخانند و با دقت نگه دارند و سپس در جای درستش قرار دهند؛ که همه این فعالیتها، نیاز به داشتن کنترل خوب در اندامهای حرکتی ظریف (انگشتان) دارد.
-
تقویت مهارتهای حرکتی درشت
پازلهای خاص، مانند پازلهای بزرگ، نیز میتوانند مهارتهای حرکتی درشت را تقویت کنند. از آنجا که کودکان باید بدن خود را در هنگام ساخت آنها حرکت دهند، عضلات بزرگتر را تقویت میکنند. حرکات کششی در سراسر بدن برای برداشتن یک قطعه پازل از سمت چپ یا راست بدن، یا قرار دادن آن در یک موقعیت با تکیه دادن به مرکز بدن، برای کسب مهارت عبور از خط میانی بدن عالی است.