تاثیر بازی های تعاملی بر کودکان چیست؟ بازیهای تعاملی برای کودکان، فعالیتهای عملی هستند که بچهها از آنها لذت خواهند برد. مثل سایه بازی، آزمایشهای علمی و بولینگ. هدف از این بازیها ترویج فعالیت بدنی، تشویق خلاقیت و پرورش مهارتهای اجتماعی است. این بازیها بهعنوان «بازیهای یادگیری تعاملی» و «بازیهای تعاملی کودکانه» نیز شناخته میشوند.
بازیهای تعاملی نه تنها راهی عالی برای درگیر نگه داشتن فرزندانتان با درسهایشان هستند – بلکه مزایای دیگری هم برای کودکان خردسال دارند. آنها به توسعه مهارتهای لازم برای سال آینده در مدرسه کمک میکنند و در عین حال منبع شگفتانگیزی از هیجان و سرگرمی را فراهم میکنند.
تاثیر بازی های تعاملی بر کودکان
اینها تنها برخی از مزایای بازیهای تعاملی برای کودکان است که باید شما را تشویق به استفاده از آنها در خانه خود کند:
-
رشد جسمانی و مهارتهای حرکتی
یکی از بهترین چیزها در مورد بازیهای تعاملی این است که اغلب از بچهها میخواهد که به نوعی با دست یا بدن خود کار کنند. این کار به ویژه برای کودکان نوپا یا کودکان مهدکودکی که مهارتهای حرکتی خود را توسعه میدهند بسیار مهم است. بازیهای فیزیکی به تقویت عضلات مرکزی، بهبود تعادل، قدرت بدنی و همچنین بهبود هماهنگی چشم و دست کمک میکند. به علاوه تمرکز بر روی مغز آنها را در حین انجام فعالیت بدنی تشویق میکند – پیوند بین بدن و مغز آنها را بیشتر تقویت میکند.
-
مهارتهای اجتماعی
یکی دیگر از مزایای فوقالعاده بازیهای تعاملی برای کودکان، کمک به آنها برای توسعه مهارتهای اجتماعی است. بازیها اغلب نیاز به کار گروهی دارند و به کودکان میآموزند که با هم کار و همکاری کنند و یاد بگیرند که به یکدیگر اعتماد کنند. مهارتهای اجتماعی نقطه عطف رشدی مهمی است که به فرزندان شما در طول زندگی کمک میکند.
-
روابط و دوستیها
یکی از مهمترین چیزها در زندگی، داشتن یک پایگاه دوستی محکم است. یادگیری نحوه تعامل و ایجاد روابط یک مهارت ضروری برای کودکان کوچک است. بازیهای تعاملی به کودکان کمک میکنند تا بفهمند چگونه باخت و برد را با ظرافت بپذیرند.
-
تقویت حافظه و رشد ذهنی
بازیهای صفحهایی و سایر بازیهای تعاملی برای کودکان اغلب ذهن آنها را به چالش میکشند و آنها را وادار میکنند که فعالانه درباره اینکه چگونه میتوانند به سطح بعدی پیشرفت کنند فکر کنند. این کار به رشد ذهنی آنها کمک میکند و همچنین میتواند برای کودکانی که مشکلات توجه دارند، مفید باشد. گزینه پاداش، بالا رفتن در بازی و برنده شدن اغلب به اندازه کافی مشوق است تا آنها را مشغول و علاقهمند به بازی نگه دارد. علاوه بر این؛ بسیاری از بازیها مبتنی بر حافظه هستند و این عامل به کودکان کمک میکند تا مهارتهای حافظه خود را تقویت کنند.
فهرستی از بازیهای تعاملی برای کودکان
-
سطل حسی
سطلهای حسی بازیهای گروهی برای بچهها هستند که بازیهای اکتشافی عملی را ترویج میکنند. برای ایجاد این سطلها، ظروف را با مواد مختلف مانند برنج، ماسه، دانههای آب یا ماکارونی پر کنید. سپس، اجازه دهید بچهها مواد مختلف را احساس کنند. برای سختتر کردن چالش، از بچهها بخواهید که هر مورد را بدون نگاه کردن احساس کنند. سپس، بازیکنان میتوانند حدس بزنند که هر جعبه حاوی چه چیزی است. هرکسی که بیشترین پاسخ صحیح را بگوید، برنده میشود! فعالیتهای حسی برای گروههای کوچکتر از کودکان عالی است.
-
ساخت آلات موسیقی
ساخت آلات موسیقی میتواند یک فعالیت هیجانانگیز و آموزشی برای بچهها باشد. این تمرین میتواند عناصر اساسی موسیقی، صدا و فیزیک را به بچهها بیاموزد. شرکتکنندگان میتوانند طبلهایی از قوطی یا زیلوفون از بطریهای شیشهای بسازند. کودکان میتوانند سازهای خود را پس از ساختن آنها با نگین یا رنگ سفارشی کنند. سپس، گروه میتواند یک کنسرت موسیقی برگزار کند!
-
بادکنکبازی
بادکنکبازی، از بازیهای یادگیری تعاملی برای کودکان برای یادگیری مفاهیم اولیه فیزیک است. برای این فعالیت به هر بچه یک بادکنک بدهید. شرکتکنندگان میتوانند بادکنک را تا حد امکان پر باد کنند. وقتی بادکنک پر شد، بچهها میتوانند به بادکنکها اجازه دهند بروند و آنها را در هوا تماشا کنند!
-
سایه بازی
سایه بازی به بچهها اجازه میدهد تا خلاقیت و مهارتهای داستانسرایی خود را کشف کنند. شرکتکنندگان از دستان خود برای خلق شخصیتها و صحنهها روی صفحه استفاده میکنند. برای انجام این فعالیت، یک چراغ قوه و یک برگه سفید جمع آوری کنید. سپس، ورق را به دیوار آویزان کنید. در نهایت چراغ قوه را روی برگه بتابانید و اجازه دهید بچهها در مقابل نور عکس بسازند. این تمرین تخیل را تحریک میکند و مهارتهای حرکتی را تقویت میکند. سایه بازی یک راه سرگرم کننده برای تشویق مشارکت گروهی و عشق به هنر و اجرا است.
نتیجهگیری
این بازیهای تعاملی برای بچهها مزایای مختلفی دارند. بچهها با انجام بازیهای تعاملی، میتوانند تواناییهای فیزیکی خود را توسعه داده و مهارتهای اجتماعی خودشان را افزایش دهند. علاوه بر این، این بازیها راهی سرگرمکننده برای کودکان جهت یادگیری مفاهیم و ایدههای جدید فراهم میکند.