اهمیت بازی مستقل در کودکان چیست ؟ بخش مهمی از نیازهای کودک را تامین میکند و مهارتهای او از طریق بازی تقویت میشود. علاوه بر این زمینههای مناسب برای رشد ذهنی و کسب مهارتهای اجتماعی را در کودک فراهم میکند. زمان بازی برای رشد کودکان اهمیت زیادی دارد؛ به خصوص بازی مستقل که برای کودکان ضروری است، زیرا که در مورد خودشان کاوش میکنند. استقلال در بازی یعنی کودک در یک منطقه امن به تنهایی برای مدت معینی بازی کند. بهتر است برخی از با ارزشترین دلایلی که چرا کودکان باید به طور منظم به تنهایی بازی کنند را با هم بررسی کنیم.
مطلب پیشنهادی: بررسی بازی از دریچه جنسیت
باارزش ترین دلایل تشویق به بازی مستقل در کودکان
-
مهارت های حل مسئله را در کودکان تقویت میکند
بازی مستقل زمانی است که کودکان به تنهایی و بدون وقفه کاوش کنند. در این زمانها، کودکان مسیر را خود تعیین میکنند و تواناییهای مهم حل مسئله را توسعه میدهند. به عنوان مثال، اگر بخشی از یک اسباببازی در جایی گیر کند، کودکان باید راهی پیدا کنند که خودشان آن را باز کنند.
-
باعث ایجاد و تقویت اعتماد به نفس در کودک میشود
با حل مشکلات به تنهایی و ایجاد حس تسلط و کنترل، کودکان اعتماد به نفس پیدا میکنند. خیلی زود، بدون هیچ قضاوت یا مقایسه ای، احساس میکنند که مسئول زمان تنهایی خود هستند.
-
خلاقیت را تقویت میکند
به تنهایی به رشد خلاقیت و تخیل کمک میکند. در طول بازیهای انفرادی، کودکان صحنه را تنظیم میکنند و باید راهی برای سرگرم کردن خود بیابند. همچنین بازیهای انفرادی میتواند به جلوگیری از خستگی در آینده نیز به کودک کمک کند.
-
استقلال اجتماعی را توسعه میدهد
انفرادی بازی کردن حس قوی استقلال را در کودکان ایجاد میکند. آنها مجبور نیستند همیشه در کنار افراد دیگر باشند. همانطور که آنها بزرگ میشوند، این استقلال اجتماعی به آنها کمک میکند تا در هر شرایطی احساس راحتی بیشتری کنند.
-
استقلال کودک را تقویت میکند
قدرت پایداری و تکمیل را توسعه میدهد؛ بدین معنا که کودک به تنهایی مسئول موقعیتها است و به همه چیز فکر میکند و به طور مستقل تصمیمگیری میکند.
اهمیت بازی مستقل در کودکان
بازی مستقل در کودکان به فرزند شما کمک میکند مهارتهای متعددی را یاد بگیرد و چه در گروههای کوچک و چه در گروههای بزرگ خوشحال باشد. پیتر گری، استاد روانشناسی کالج بوستون، در مجله آمریکایی بازی، نوشت: «کودکان به طور غریزی بازیکردن را دوست دارند و با این نیاز چشم به دنیا باز میکنند. بچهها هرکجا که بتوانند، تنهایی بازی میکنند.» در نیمقرن گذشته شاهد کاهش فرصت بازی مستقل در کودکان بودهایم. تعیین دقیق این اتفاق دشوار است که چقدر فرصت برای بازی مستقل در کودکان کاهشیافته است. اگرچه محققین معتقدند که این کاهش ادامهدار بوده و منجر به پیامدهای منفی پایدار در رشد کودکان شده است.
در همان مقاله دکتر گری توضیح داده است که چگونه کمبود بازی بر رشد عاطفی تأثیر میگذارد و منجر به افزایش اضطراب، افسردگی و مشکلات توجه و خودکنترلی میشود. این استاد دانشگاه افزود: «بدون بازی، جوانان نمیتوانند مهارتهای اجتماعی و عاطفی لازم برای رشد روانشناختی سالم را کسب کنند.»
در یک گزارش ویژه در مورد بازی، آکادمی پزشکی اطفال آمریکا (AAP) شماری از مزایای بازی مستقل در کودکان را ذکر کرده است:
- بازی مستقل به کودکان امکان میدهد تا از خلاقیت خود استفاده کرده و قوه تخیل خود و دیگر نقاط قوتشان را توسعه دهند.
- بچهها را تشویق میکند تا با جهان اطراف خود تعامل داشته و آن را کشف کنند.
- به کودکان برای تطبیق با مدرسه و افزایش آمادگی یادگیری، رفتار یادگیری و مهارتهای حل مسئله کمک میکند.
- به کودکان یادگیری و تمرین خود تنظیمی را آموزش میدهد.
- به کودکان کمک میکند تا مهارتهای تصمیمگیری را تقویت کنند.
- به کودکان آموزش میدهد که بهصورت گروهی کار کنند، بنابراین آنها یاد میگیرند که مشکلاتشان را به اشتراک بگذارند و حل کنند.
تقویت بازی مستقل در کودکان
-
-
فضای امنی برای کودک بسازید
فضایی امن و راحت برای کودک خود ایجاد کنید تا بتواند به تنهایی و به دور از هرگونه مزاحمتی بازی کند.
-
اسباببازیهای مختلف تهیه کنید
اینکه کودکان به سرعت خسته میشوند عجیب نیست. بنابراین، مهم است که اسباببازیهای مختلفی را برای کودک خود تهیه و در دسترس او قرار دهید.
-
درگیر نشوید
ممکن است گاهی وسوسه شوید که به فرزندتان نگاه کنید. امّا بازی مستقل باید کاملاً عاری از هرگونه دخالت یا حواسپرتی باشد. میتوانید پس از پایان بازی از فرزندتان درباره تجربهاش بپرسید.
-
تنهایی نباید ترسناک باشد
ممکن است فکر کنید که بازی مستقل کودک شما را از دیگران جدا میکند، اما اجازه دادن به کودک برای بازی مستقل در واقع تجربه بسیار ارزشمندی برایش است. آنها نه تنها بیشتر در مورد خود یاد میگیرند، بلکه مهارتهای مهمی را نیز یاد میگیرند که میتواند در طی بزرگشدن آنها بسیار مفید باشد.
-
بازی مستقل در کودکان میتواند به موارد زیر کمک کند:
خلاقیت
به این معنی است که آنها باید همه ایدهها را خودشان مطرح کنند! این ممکن است در ابتدا یک چالش باشد، اما آنها واقعاً میتوانند با آن سرگرم شوند.
حل مسئله
بدون اینکه کسی دیگر در حل مشکل به آنها کمک کند، آنها به تنهایی راهحلهای عالی ارائه خواهند کرد.
یادگیری اینکه در چه چیزهایی خوب هستند
بخش مهمی از شناخت ما این است که بدانیم در چه چیزهایی خوب هستیم، مانند ورزش، آشپزی یا نوشتن. ما اغلب این مهارتها را زمانی که به طور مستقل انجام میدهیم کشف میکنیم و بازی میتواند نقطه شروع باشد.
اعتماد به نفس
با توانایی حل مشکلات به تنهایی و رشد و احساس تسلط و کنترل، کودکان اعتماد به نفس پیدا میکنند. آنها بدون قضاوت یا مقایسه احساس خواهند کرد که مسئول هستند.
خودتنظیمی
اینکه بتوانید به تنهایی بازی کنید، راهی عالی برای ایجاد پایهای برای حفظ آرامش و درگیر شدن خود، بدون کمک دیگران است. همچنین میتواند به ایجاد صبر، کنترل عاطفی و اتکای به خود کمک کند، که به انجام کارهای روزمره مانند انتظار نوبت در صف یا آرام شدن برای خواب کمک میکند.