نقش اسباب بازی در رشد کودک|کدی لند

نقش اسباب بازی در رشد کودک چیست؟ بهترین شکل فعالیت طبیعی برای هر کودک، بازی کردن است. بنا بر نظر متخصصان رشد “بازی” كار و شغل كودک است. بازی یکی از نیازهای کودک است که ضمن سرگرمی، او را برای ورود به زندگی واقعی آماده می سازد.

رشد بخش بسیار مهمی از زندگی کودکان است. بنابراین نیازمند توجه و دقت زیاد والدین و افرادی است که در زمینه آموزش با کودکان فعالیت دارند. فراهم کردن بستری مناسب در قالب بازی برای کودکان در یک محیط مناسب و امن نیز می­تواند کمک قابل توجهی به رشد کودکان داشته باشد. یکی از مهم­ترین ابزارها در این مسیر اسباب­ بازی ­ها هستند که نمی­توانیم از نقش بسیار مهم این ابزارها در مسیر رشدی کودکان و همچنین مسیر آموزش و یادگیری آنها، غافل شویم.

کودکان با بازی با اسباب بازی به دستاوردهای مهم رشدی خود می­رسند.

بازی با اسباب ­بازی­ ها توانایی ­هایی به کودکان می­دهد و مهارت­های مختلفی را تقویت می­کند که به عنوان مفاهیم پایه برای آینده آنان مورد نیاز است.

علاوه بر این کودکان از طریق اسباب­ بازی­ ها بیشتر در محیط اطراف خود قرار می­گیرند و درباره آن می­آموزند، بیشتر با دیگران معاشرت می­کنند و دنیای اطراف خود را بهتر درک می­کنند.

از لحظه ­ای که یک کودک اسباب­ بازی را در دست می­گیرد، سفری برای رشد، یادگیری واکتشاف خود را شروع می­کند. می­توانیم بگوییم نقش اسباب بازی در رشد کودکان چندوجهی است و زمینه را برای رشد جسمی، ذهنی، شناختی، زبانی، حسی، عاطفی و اجتماعی کودک فراهم می‌کند.

مطلب پیشنهادی: تاثیر باورنکردنی بازی در تقویت هوش کودک

نقش اسباب بازی در رشد کودک 

بازی‌ها برای کودکان به عنوان یک راه برای خلق تجربه و یادگیری از دنیای پیرامونشان، توسعه مهارت‌های اجتماعی و حرکتی، افزایش اعتماد به نفس و احساس خوشبختی، کاهش تنش و استرس، و بهبود حافظه و تمرکز بسیار موثر است. در جریان بازی، نیروهای جسمی و ذهنی کودک مثل خیال‌بافی، دقت و توجه، نظم و انضباط، چابکی و سرعت عمل رشد می‌کنند. همچنین بازی باعث بروز انگیزه در جهت کسب تجارب اجتماعی در کودکان می‌شود. کودکان با بازی می‌آموزند چطور از فکرشان استفاده کنند و حرکاتشان را کنترل کنند و در آخر احساس خوبی داشته باشند.

همچنین، بازی‌ها به کودکان کمک می کنند تا مهارت‌های جدیدی را بیاموزند، از جمله حل مسئله، مهارت های اجتماعی، برنامه ریزی، تمرکز و توجه، و کنترل حرکات بدن. بازیهای گروهی همچنین می تواند به کودکان کمک کند تا با دیگران در ارتباط باشند، تفاوت های فرهنگی و اجتماعی را درک کنند و یاد بگیرند که به دیگران احترام بگذارند.

بازی‌های مفرح و جذاب همچنین می توانند به کودکان کمک کنند تا پذیرش قوانین و مسئولیت پذیری را بیاموزند. کودکان با بازی کردن می توانند به شکل‌های خلاقانه و نوآورانه به مسائل نگریسته و چشم انداز های جدید ارائه دهند. بازی یك عنصر كلیدی در تكامل شناختی كودک است. كودک ازطریق بازی می‌تواند دانش و تواناییهایش را در حل مسایل افزایش دهد. بازی‌ها به کودکان کمک می کنند تا به صورت فعال و خلاق در زندگی شرکت کنند و به عنوان یک راه برای تحقق اهداف و رشد شخصی و اجتماعی خود استفاده کنند

بازی و سرگرمی

اسباب بازی برای کودکان

نقش اسباب بازی در رشد کودک چیست؟ اسباب بازی برای کودکان نقش بسیار مهمی در توسعه‌ی فکری، جسمی و اجتماعی دارند. این اسباب بازی ها علاوه بر سرگرم کردن کودکان، به آن ها کمک میکنند تا درک بهتری از دنیای اطراف پیدا کنند و دانش خود را در مورد اجسام و پدیده های اطراف خود بیشتر کنند.

اسباب بازی ها به کودکان کمک میکنند که مهارت های مختلف را یاد بگیرند. مثلا، بازی با لگوها به کودکان کمک میکند تا مهارت های ساخت و ساز و خلاقیت خود را بهبود ببخشند. همچنین بازی با اسباب بازی های حرکتی مثل توپ، توپک، دوچرخه و… به کودکان کمک میکند تا بدن خود را توسعه دهند و لذت ببرند.

بازی با اسباب بازی ها به کودکان کمک می‌کند تا احساسات خود را نشان دهند و درک بهتری از آن‌ها پیدا کنند. این اسباب بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا با شخصیت‌های مختلف آشنا شوند و بتوانند با دوستان خود بهتر ارتباط برقرار کنند.

هنگامی که کودکان بازی می کنند یاد می گیرند که از فکرشان و حواس شان استفاده کنند.

به وسیله چشیدن ، جویدن ، دیدن ، حس کردن و شنیدن چیزهای مختلف؛ رنگ ها، اندازه ها، ترتیب و چیدمان، وزن و… را یاد می گیرند. و ضمن بازی های فکری و ذهنی تجربه های زیادی به دست می آورند. پس می‌توان گفت که اسباب بازی ها نقش مهمی در توسعه‌ی کودکان دارند و باید به عنوان یکی از ابزارهای ضروری برای رشد و تحول کودکان در نظر گرفته شوند.

مطلب پیشنهادی: افزایش هوش در کودکان; راهکارهای مفید و کاربردی✌

 

مزایای اسباب بازی برای کودک|کدی لند

مزایا و نقش اسباب بازی در رشد کودک

-تقویت حافظه و تمرکز:

با بازی با اسباب بازی، کودکان می‌توانند حافظه و تمرکز خود را تقویت کنند. برای مثال، بازی با پازل‌ها، شطرنج، کارت‌های حافظه و… به کودکان کمک می‌کند که حافظه خود را بهبود ببخشند و تمرکز خود را افزایش دهند.

-توسعه مهارت های اجتماعی:

بازی با اسباب بازی می‌تواند کودکان را در یادگیری مهارت‌های اجتماعی نیز تقویت کند. برای مثال، بازی با اسباب بازی‌های قابلیت تعاملی مثل بازی‌های نقش‌آفرینی و… به کودکان کمک می‌کند که مهارت های ارتباطی، همکاری و تفکر اجتماعی خود را بهبود بخشند.

آموزش مفاهیم:

بازی با اسباب بازی می‌تواند به کودکان کمک کند که مفاهیم مختلفی را به طور سرگرم‌کننده یاد بگیرند. برای مثال، بازی با اسباب بازی‌های فضایی، هوانوردی، شنا و… به کودکان کمک می‌کند که مفاهیمی را در مورد دنیای پیرامون خود فرابگیرند.

-تقویت خلاقیت:

بازی با اسباب بازی می‌تواند به کودکان کمک کند تا خلاقیت خود را بهبود بخشند. برای مثال، بازی با اسباب بازی‌های ساخت و ساز مانند لگو و… به کودکان کمک می‌کند تا ایده‌های خلاقانه‌تری داشته باشند و خلاقیت خود را در ساختارهای مختلف نشان دهند.

-بهبود حالت روحی:

با بازی با اسباب بازی، کودکان می‌توانند حالت روحی خود را بهبود بخشند و از تنش‌های روزمره خود دور شوند. بازی با اسباب بازی به کودکان فرصت می‌دهد تا لذت ببرند، استراحت کنند و با اینکه سرگرم هستند، ذهن خود را از همه چیز پاک کنند.

-توانایی حل مساله:

بازی با اسباب بازی می‌تواند برای توسعه توانایی حل مسئله در کودکان بسیار مفید باشد. به طور کلی، انجام بازی‌هایی که نیازمند حل مسئله و استدلال هستند، می‌تواند به کودکان کمک کند تا مهارت‌های فکری خود را تقویت کنند. آنها با ترکیب و ترکیب کردن اشیاء، ساختارها و قطعات، می‌توانند راه‌حل‌های جدیدی را برای مسائل پیدا کنند. به این ترتیب یک کودک می تواند مهارت‌هایی مانند تصمیم‌گیری، تفکر سیستماتیک و حل مسئله را تمرین کند.

اسباب بازی به کودکان این شانس را می‌دهد که بارها و بارها مهارت‌های جدید را تمرین کنند. اسباب‌بازی‌ها که به بچه‌ها فرصتی می‌دهد تا به تنهایی یا با کمی مربیگری چیزی را متوجه شوند، مهارت‌های تفکر منطقی را تقویت کرده و به آنها کمک می‌کند تا بتوانند همواره مشکلات خود را حل کنند.

اسباب‌بازی‌هایی که به بچه‌ها اجازه می‌دهد از تخیلاتشان استفاده کنند و هر بازی که خودشان می‌خواهند انجام دهند،‌ باعث می‌شوند وقتی بچه‌ها بزرگتر شدند بدون این که حوصله‌شان سر برود از زندگی لذت ببرند.

بنابراین، بازی با اسباب بازی به کودکان کمک می‌کند تا در انواع مختلفی بهبود و توسعه یابند و در حقیقت بازی با اسباب بازی برای آنها نوعی آموزش محسوب می شود. اسباب بازی خوب موجب پرورش خلاقیت در کودکان می گردد و به هماهنگی ذهن و بدن منجر می شود، لذا آگاهی والدین در مورد انتخاب اسباب بازی های مناسب برای فرزندان بسیار دارای اهمیت است.

رشد جسمانی و عاطفی کودک

رشد جسمانی بخش مهمی از زندگی کودک است که طیف وسیعی از مهارت­ ها از جمله مهارت­ های حرکتی؛ ظریف؛ درشت؛ تعادل و هماهنگی­ ها را شامل می­شود. رشد اجتماعی و عاطفی نیز یکی از مهم­ترین مولفه­ های زندگی کودکان است و اسباب­بازی­ها در دوران اولیه زندگی کودک فرصتی را فراهم می­کنند تا کودکان به طور طبیعی با مفاهیم اجتماعی آشنا شوند. یک اسباب­ بازی مناسب قابلیت این را دارد تا تمام موارد فوق را تقویت کند.

 فواید و نقش اسباب بازی در رشد کودک

در حالت کلی از فواید یک اسباب بازی مناسب می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موجب رشد یکپارچه دستگاه‌های حسی می­شود.
  • هماهنگی­ های اعضای بدن را تقویت می­کند.
  • باعث تقویت حواس کودک می­گردد.
  • نیرو و انرژی کودک را به بهترین شکل مصرف می­کند.
  • کودک به توانمندی­ های فکری و بدنی خود آگاهی پیدا می­کند.
  • در تثبیت غلبه طرفی (به طور مثال دست برتر) نقش دارند.
  • در شناخت جهت ­ها و تقویت ادراک فضایی موثر است.
  • در یادگیری زبان نقش بسزایی دارد.
  • در رشد هوش کودک نیز بسیار موثر است و وی با مفاهیم ساخت، فضا و شکل آشنا می­شود.
  • رفتار­های هوشمندانه کودک را تقویت می­کند.
  • زمینه استفاده از قوه تخیل را در کودک فراهم می­کند.
  • زمینه تفکر را فراهم می­کند.
  • توجه و تمرکز را بالا می­برد.
  • به کودک در برقرای ارتباط و نحوه تعامل با هم سن و سال­ های خود کمک می­کند.
  • رعایت نوبت و حس همدلی را تقویت می­کند.
  • راه را برای بیان احساسات و افکار کودکان هموارتر می­کند.
  • در تقویت حافظه کودکان نقش مهی دارد.
  • در شکل ­گیری و تقویت اعتماد به نفس کودک نقش بسزایی دارد.

 

نقش اسباب ­بازی در رشد و تربیت کودک بیش از یک سرگرمی است و یک ابزار بسیار مهم در تربیت اصولی کودکان محسوب می‌شود. بنابراین بسیار مهم است در انتخاب اسباب ­بازی دقت زیادی داشته باشیم و اسباب ­بازی­ هایی را در اختیار کودکان خود قرار دهیم که هم در دسترس باشند و هم مهارت­ های مختلف ذکر شده را در کودکان شکل دهند و در مواردی تقویت کنند.

شما می توانید سرگرمی‌های مناسب کودکتان را در کدی لند انتخاب کنید

2 نقد و بررسی نقش اسباب بازی در رشد و تکامل کودک چیست؟

  • محسن ترابی11 آبان ,1397 در 4:59 ب.ظ

    عالی

  • علیرضا29 آبان ,1397 در 8:39 ق.ظ

    خب این مطالب عالیه 🙂

نظرات بسته شده اند