نقش اسباب بازی در رشد کودک چیست؟ بهترین شکل فعالیت طبیعی برای هر کودک، بازی کردن است. بنا بر نظر متخصصان رشد “بازی” كار و شغل كودک است. بازی یکی از نیازهای کودک است که ضمن سرگرمی، او را برای ورود به زندگی واقعی آماده می سازد.
رشد بخش بسیار مهمی از زندگی کودکان است. بنابراین نیازمند توجه و دقت زیاد والدین و افرادی است که در زمینه آموزش با کودکان فعالیت دارند. فراهم کردن بستری مناسب در قالب بازی برای کودکان در یک محیط مناسب و امن نیز میتواند کمک قابل توجهی به رشد کودکان داشته باشد. یکی از مهمترین ابزارها در این مسیر اسباب بازی ها هستند که نمیتوانیم از نقش بسیار مهم این ابزارها در مسیر رشدی کودکان و همچنین مسیر آموزش و یادگیری آنها، غافل شویم.
کودکان با بازی با اسباب بازی به دستاوردهای مهم رشدی خود میرسند.
بازی با اسباب بازی ها توانایی هایی به کودکان میدهد و مهارتهای مختلفی را تقویت میکند که به عنوان مفاهیم پایه برای آینده آنان مورد نیاز است.
علاوه بر این کودکان از طریق اسباب بازی ها بیشتر در محیط اطراف خود قرار میگیرند و درباره آن میآموزند، بیشتر با دیگران معاشرت میکنند و دنیای اطراف خود را بهتر درک میکنند.
از لحظه ای که یک کودک اسباب بازی را در دست میگیرد، سفری برای رشد، یادگیری واکتشاف خود را شروع میکند. میتوانیم بگوییم نقش اسباب بازی در رشد کودکان چندوجهی است و زمینه را برای رشد جسمی، ذهنی، شناختی، زبانی، حسی، عاطفی و اجتماعی کودک فراهم میکند.
مطلب پیشنهادی: تاثیر باورنکردنی بازی در تقویت هوش کودک
نقش اسباب بازی در رشد کودک
بازیها برای کودکان به عنوان یک راه برای خلق تجربه و یادگیری از دنیای پیرامونشان، توسعه مهارتهای اجتماعی و حرکتی، افزایش اعتماد به نفس و احساس خوشبختی، کاهش تنش و استرس، و بهبود حافظه و تمرکز بسیار موثر است. در جریان بازی، نیروهای جسمی و ذهنی کودک مثل خیالبافی، دقت و توجه، نظم و انضباط، چابکی و سرعت عمل رشد میکنند. همچنین بازی باعث بروز انگیزه در جهت کسب تجارب اجتماعی در کودکان میشود. کودکان با بازی میآموزند چطور از فکرشان استفاده کنند و حرکاتشان را کنترل کنند و در آخر احساس خوبی داشته باشند.
همچنین، بازیها به کودکان کمک می کنند تا مهارتهای جدیدی را بیاموزند، از جمله حل مسئله، مهارت های اجتماعی، برنامه ریزی، تمرکز و توجه، و کنترل حرکات بدن. بازیهای گروهی همچنین می تواند به کودکان کمک کند تا با دیگران در ارتباط باشند، تفاوت های فرهنگی و اجتماعی را درک کنند و یاد بگیرند که به دیگران احترام بگذارند.
بازیهای مفرح و جذاب همچنین می توانند به کودکان کمک کنند تا پذیرش قوانین و مسئولیت پذیری را بیاموزند. کودکان با بازی کردن می توانند به شکلهای خلاقانه و نوآورانه به مسائل نگریسته و چشم انداز های جدید ارائه دهند. بازی یك عنصر كلیدی در تكامل شناختی كودک است. كودک ازطریق بازی میتواند دانش و تواناییهایش را در حل مسایل افزایش دهد. بازیها به کودکان کمک می کنند تا به صورت فعال و خلاق در زندگی شرکت کنند و به عنوان یک راه برای تحقق اهداف و رشد شخصی و اجتماعی خود استفاده کنند
عالی
خب این مطالب عالیه 🙂